Pianodocenten van het PDOA

Margot Bierman

Margot Bierman
Lyceumstraat 10
1814 BS Alkmaar
tel. 072 - 51 11 573
e-mail: Margot Bierman
www.alkmaar-pianoles.nl

Beste bezoeker van deze site, ik stel me graag aan u voor:
Ik ben pianiste en A en B bevoegd docent. Afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en Alkmaar, lid van de EPTA, NTB en oprichter van het PDOA.
Als zeer ervaren en enthousiaste pianodocente geef ik al veel jaren met ontzettend veel plezier les in mijn ruime en lichte praktijkruimte nabij het centrum van Alkmaar. Je kunt vlakbij gratis parkeren. In de praktijkruimte staan een mooie vleugel en piano.
Het mooie en uitdagende van pianoles geven vind ik het overdragen van mijn liefde voor muziek en piano in het bijzonder. Inmiddels hebben meerdere oud-leerlingen zelf een afgeronde muziekvakopleiding genoten.

Achtergrondinformatie:
Naast het geven van pianolessen, theorie en voorbereidende muzieklessen heb ik veel instrumentalisten en ook balletlessen begeleid, en heb ik ruim 12 jaar als pianodocente gewerkt aan Streekmuziekcentrum Schermer-Graft-de Rijp. Ik heb in de afgelopen jaren meerdere leerlingen "klaargestoomd" voor, en begeleid op hun weg naar het conservatorium. Enige jaren geleden heb ik lessen muziek-op-schoot op een aantal peuterspeelzalen verzorgd, en op basisscholen in Alkmaar een aantal muziekprojecten in groep 5. Daarnaast ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als werkgroeplid ten behoeve van de ontwikkeling van landelijke EPTA-graadexamens voor amateurpianisten en sinds die tijd ben ik regelmatig voorzitter op 1 van de graadexamendagen. Verder ben ik voorzitter van de stichting FeelGood, medeprogrammeur van het FeelGood Festival, en oprichter van de vakoverleggroep Pianodocenten Alkmaar e.o. (PDOA). Vanaf 2010 ben ik als piano- en IMV-docente verbonden aan Artex, Kunstenschool Texel.

Als u geÔnteresseerd bent geraakt en nader kennis wilt maken nodig ik u graag uit een afspraak voor een gratis proefles te maken.Marielle Doorenspleet

tel. 072 - 57 137 29
e-mail: Marielle Doorenspleet
www.pianolesheerhugowaard.com

Mijn naam is Marielle Doorenspleet-Homan, gediplomeerd pianodocente. In 1996 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in Alkmaar.
Ik geef prive-pianoles en ben gevestigd in Heerhugowaard-Zuid.

Jong of oud, beginner of gevorderde, een ieder die graag pianoles wil is van harte welkom.
Wat je muziek voorkeur ook is, klassiek, pop, modern er is genoeg materiaal voor een ieder.

Voor meer informatie laat een bericht achter via de mail of bel voor een gratis proefles.Elise Keep

Rode ring 212
1566 TX Assendelft
tel. 075 - 62 81 870
e-mail: Elise KeepElke Merz

Elke Merz
Runmolen 96
1823 GM Alkmaar
tel. 072 - 51 25 386
e-mail: Elke Merz
www.elkepiano.nlIk geef les aan kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen van alle leeftijden, zowel aan beginners als aan gevorderden.
Doordat ik geen standaard methodeboekjes gebruik, maar naast voorhanden lesmateriaal uit diverse boeken ook veel materiaal zelf maak voor de betreffende leerling, kan ik zeer flexibel ingaan op de individuele lessituaties.

Speelplezier en een degelijke technische en muzikale vorming gaan hand in hand en gekoppeld aan het speelmateriaal wordt kennis gemaakt met basisbegrippen uit de muziektheorie.

Minimaal één keer peer jaar is er een voorspeelgelegenheid en waar mogelijk laat ik leerlingen ook samen spelen, vierhandig of met andere instrumenten.

De lessen vinden plaats in mijn studio in de Oudorper polder, waar een Grotrian-Steinweg vleugel en piano staan.
Vlakbij kan gratis geparkeerd worden.

Geïnteresseerden kunnen een gratis proefles afspreken.

Een omschrijving van mezelf als pianodocente in 3 woorden? Enthousiast, creatief, geduldig.Jacqueline v. Ratingen

Stationsweg 16
1851 LK Heiloo
tel. 072 - 53 36 567
e-mail: Jacqueline van Ratingen
http://vanratingen.wixsite.com/pianolesIn 1990 ben ik afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium voor docerend en uitvoerend musicus. Nadat ik enkele jaren een lespraktijk in Brabant had, heb ik me in 1993 gevestigd in Heiloo. Sindsdien heb ik hier een lespraktijk aan huis.
Ik geef les aan leerlingen van uiteenlopende leeftijden, zowel beginners als gevorderden. Daarbij staan een persoonlijke benadering en een ontspannen sfeer voorop.
De pianolessen worden gegeven in een ruime en lichte muziekkamer, waar ik de beschikking heb over een vleugel en een piano.
De muzikale ontwikkeling van de leerling staat centraal, waarbij iedereen in zijn eigen tempo vorderingen maakt. Dit wordt ondersteund door overdracht van theoretische kennis en het aanleren van een verantwoorde techniek.
De muziek wordt gekozen in samenspraak met en binnen de mogelijkheden van de leerling. Ik gebruik nieuwe lesmethodes en licht klassieke, jazz-achtige, of klassieke stukken naar gelang de muzikale voorkeur van de leerling.
Jaarlijks organiseer ik een quatre-mains avond, waarbij de leerlingen met elkaar kunnen samenspelen. Hierbij gebruiken we ook stukken voor twee piano's. Daarnaast is er eveneens jaarlijks een leerlingenconcert waar alle leerlingen mogen spelen voor het meegebrachte publiek.

Behalve lid van het PDOA ben ik ook lid van de EPTA (European Piano Teachers Association). De EPTA organiseert studiedagen en jaarlijks een congres, waar ik regelmatig bij aanwezig ben. Ook worden in heel Nederland examens georganiseerd voor leerlingen van EPTA leden. Elk jaar nemen enkele van mijn leerlingen daaraan deel en behalen met succes hun diploma.Angelique Schaapveld

Wielingenweg 252
1826 BV Alkmaar
tel. 072 - 56 43 902
e-mail: Angelique Schaapveld
www.muziekatelieralkmaar.nl/pianoPianoles bij Angelique in het Muziekatelier, betekent:
o een individuele les, maar ook samenspelplezier met andere instrumenten in projectvorm
o een enthousiast en bevoegd docente DM en UM (lid van EPTA, NTR en PDOA)
o een prettig ruim leslokaal met twee piano's
o betaalbaar muziekonderwijs; Alkmaar Pas mogelijk
o gratis proefles, kijk voor meer info op www.muziekatelieralkmaar.nl/piano

Ik vertel u graag meer over het Muziekatelier Alkmaar waar ik lesgeef.
Wij zijn gevestigd in Alkmaar Noord vlakbij winkelcentrum de Mare.
Samen met 7 collega's, met elk hun eigen instrument, vorm ik al meer dan 20 jaar deze kleine muziekschool. We vinden het belangrijk om naast de individuele kwaliteitslessen ook leerlingen te laten samen spelen. Het is niet alleen leerzaam maar bovendien erg leuk om te doen. Dit gebeurt vaak in de aanloop naar een uitvoering, bijvoorbeeld met kerst of op projectbasis. Voor mijn volwassen leerlingen organiseer ik 2 keer per jaar een groepsles waarbij we samenspelen, of naar elkaar luisteren om ideeŽn op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Ik sta altijd open voor nieuwe inspiratie:
Die haal ik uit concerten die ik bezoek, maar evengoed uit de sporttraining van mijn zoontje, waar ik soms verrassende ideeŽn opdoe. Nieuwe muziekboeken geven ook vaak weer aanleiding tot leuke lesprojecten. Zo blijven mijn lessen zich steeds vernieuwen....Nelleke Stegeman

Nelleke Stegeman
Rozenlaan 38
1834 EK St. Pancras
tel. 072 - 56 42 419
e-mail: Nelleke Stegeman


Ik stel me graag even aan u voor: ik ben Nelleke Stegeman.
Ik heb gestudeerd aan het conservatorium in Utrecht en in Arnhem en heb daar mijn diploma docerend musicus gehaald.

Inmiddels geef ik alweer vele jaren pianoles, bij mij thuis in Sint Pancras aan de vleugel, maar ook bij leerlingen aan huis in de wijde omgeving. Het kan erg prettig zijn om les te hebben op je eigen instrument en in je eigen omgeving, en natuurlijk is het ook heel praktisch.

Ik heb leerlingen van alle leeftijden en niveaus en geef nog steeds met heel veel plezier les. Ik besteed veel tijd aan het bijhouden van nieuwe lesmaterialen en methodes en actuele muziek.

Naast het leren pianospelen d.m.v. het noten lezen, leer ik ook omgaan met akkoorden, zodat leerlingen zichzelf of anderen kunnen begeleiden of kunnen improviseren.

Ik hou zoveel mogelijk rekening met de wensen en de mogelijkheden van iedere leerling. Ook besteed ik naast de te oefenen stukken veel aandacht aan oefeningen om de linker en rechterhand met elkaar samen te laten werken. Mijn ervaring is dat deze methode erg goed werkt en het is ook heel leuk om te doen.

Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles.
nellekestegeman@hotmail.com